Når en medarbejder stopper, skal du tage stilling til to ting: Skal mail til adressen stadig nå frem til nogen, og skal de gamle mails gemmes? Svaret afgør, om du videresender, deaktiverer eller sletter.
Valgmulighederne
| Løsning | Login | Ny mail | Gamle mails | Kan fortrydes |
|---|---|---|---|---|
| Videresendelse til en kollega | Ja (skift adgangskoden) | Sendes videre | Bevares | Ja |
| Deaktivér konto | Nej | Modtages ikke | Bevares | Ja |
| Slet e-mailkonto | Nej | Modtages ikke | Slettes | Nej |
Deaktivér en postkasse
Trin 1: Åbn kontoens menu
Gå til E-mail → Konti, og klik på de tre prikker ud for adressen.

Kontoens menu Trin 2: Vælg Kontoens status
Vinduet forklarer, hvad der sker: adgang og modtagelse af nye e-mails stopper, men eksisterende e-mails bevares.
Trin 3: Klik på Deaktivér konto
Du får beskeden E-mailkontoen er deaktiveret., og kontoen står med status Deaktiveret i listen.

Vil du bruge kontoen igen, så åbn Kontoens status igen, og klik Aktivér konto.
Slet en postkasse permanent
- Klik på de tre prikker ud for adressen, og vælg Slet e-mailkonto.
- Skriv hele e-mailadressen i feltet Skriv e-mailadressen for at bekræfte.
- Klik Slet e-mailkonto. Du får beskeden E-mailkontoen er slettet.

Ofte stillede spørgsmål
Kan jeg genskabe en slettet postkasse?
Nej, mailene kan ikke gendannes. Du kan oprette en ny, tom postkasse med samme adresse.
Kan adressen leve videre som alias til en kollega?
Ja. Slet postkassen, og opret derefter et alias med samme adresse, der leverer til kollegaens postkasse. Et alias kan ikke have samme adresse som en postkasse, der stadig findes.
Hvad betyder status Afventer aktivering eller Fejl?
Afventer aktivering betyder, at postkassen er ved at blive oprettet på mailserveren – vent et øjeblik, og klik Opdatér forbrug. Står der Fejl, så kontakt support.