Börja för 0 kr – de första 3 månaderna är gratisSe erbjudandet

Konto och inloggning

Så raderar du ditt Sitewig-konto

Vill du stänga ditt Sitewig-konto helt? Ta backup, säg upp eller flytta webbhotell, domäner och abonnemang och radera sedan kontot under Inställningar.

3 min läsningUppdaterad

På den här sidan
  1. Innan du raderar
  2. Om kontot inte kan raderas
  3. Vad händer med mina uppgifter?
  4. Vanliga frågor
  5. Kan jag nöja mig med att säga upp mitt paket?
  6. Vad händer med min e-post?
  7. Kan ni återställa ett raderat konto?

Du kan själv radera ett kundkonto hos Sitewig när det inte längre finns något på det. Det gör att du inte av misstag raderar en hemsida, en domän eller en brevlåda som fortfarande används.

Innan du raderar

Trappa i fyra steg: ta backup, säg upp, flytta domäner och radera kontot
Fyra steg till ett tomt konto som kan raderas
  1. Steg 1: Ta backup

    Ladda ned filer och databaser från webbhotellet, exportera mejl från dina brevlådor (till exempel med ett e-postprogram) och spara det du behöver från hemsidan och webbshoppen.

  2. Steg 2: Flytta dina domäner eller säg upp dem

    Ska domänerna leva vidare, flytta dem till en annan leverantör (hämta auth-koden under Domäner → Auth-kod (flytta ut)) eller till ett annat Sitewig-konto. Annars säger du upp dem.

  3. Steg 3: Säg upp abonnemang och webbhotell

    Säg upp dina paket, e-postpaket och tillägg med Säg upp under Mina produkter. En uppsagd produkt gäller till utgångsdatumet och förnyas inte. Kontot kan först raderas när det inte finns några fler webbhotell, domäner eller abonnemang på det.

  4. Steg 4: Radera kontot

    Gå till Inställningar och scrolla ned till kortet Radera konto. Skriv kontots namn i fältet Skriv kontots namn (…) för att bekräfta och tryck på Radera kontot. Ber vi dig bekräfta med lösenord eller passkey, gör det. Du ser Kontot är raderat.

Skärmbild av kortet Radera konto med kontots namn skrivet i fältet
Radera konto: skriv kontots namn för att bekräfta

Bara ägare och administratörer kan se kortet Radera konto.

Om kontot inte kan raderas

Står det till exempel Kontot har fortfarande 1 webbhotell, 2 domäner. Flytta dem till ett annat konto eller säg upp dem innan kontot kan raderas. visar meddelandet exakt vad som saknas. Säg upp eller flytta det och försök igen.

Står det Skriv kontots namn för att bekräfta raderingen. stämmer det du skrev inte med kontots namn. Skriv namnet exakt som det står i fältets text.

Vad händer med mina uppgifter?

Två kolumner: det som tas bort och fakturor som sparas
Fakturor sparas eftersom lagen kräver det
  • Kundkontot stängs och alla medlemmar och gäster förlorar åtkomsten till det.
  • Fakturor sparas eftersom bokföringsreglerna kräver att vi bevarar dem under ett antal år.
  • Din inloggning försvinner inte nödvändigtvis: Har du åtkomst till andra kundkonton kan du fortfarande logga in och arbeta i dem.

Vill du att alla personuppgifter som vi har om dig ska raderas, läs Dina uppgifter och rättigheter (GDPR).

Vanliga frågor

Kan jag nöja mig med att säga upp mitt paket?

Ja. Vill du bara sluta betala räcker det att säga upp paketet. Kontot kan ligga kvar på Free-paketet för 0 kr, så att du kan komma tillbaka senare.

Vad händer med min e-post?

Exportera de mejl du vill spara innan du säger upp e-postpaketet. När det har gått ut kan du inte räkna med att kunna hämta dem.

Kan ni återställa ett raderat konto?

Kontakta support@sitewig.com så snart som möjligt om du har raderat ett konto av misstag. Vi kan inte lova att innehållet går att återställa.

Hittade du inte svaret?

Svar inom 1 arbetsdag · vardagar 8–17